aruba2004

Sunday, August 15, 2004

Dag 7: De Palm Island

Vanochtend hebben Rick en ik een wandeling langs het strand gemaakt. Ditmaal de kant van Eagle Beach op, waar ook een heel stel hotels aan liggen. We zijn er niet helemaal heengelopen, want we wilden al vrij vroeg naar De Palm Island om te snorkelen.

Nadat iedereen flink met zonnecreme ingesmeerd was, want verbranden doen we hier allemaal snel, gingen we ontbijt eten bij het Dutch Pancake House . We dachten even snel te eten, maar dat pakte anders uit, kennelijk omdat er een paar groepen (die wij niet konden zien) voor ons waren. De pannenkoeken smaakten lekker, maar we hebben besloten, dat het andere pannenkoekenhuis "Linda's" lekkerder is.

Rond het middaguur zaten we eindelijk op het veerbootje naar De Palm Island. Het snorkelen vanaf dit eiland is heel bijzonder. Je zwemt in ondiep water tussen onder anderen enorme blauwe papegaaienvissen, die zo dichtbij komen, dat je ze kunt aaien. Veel mensen voeren de vissen, maar wij doen dat uit principe niet, want we hebben gelezen hoe ecologisch onverantwoord dat is. Mijn hart bloedt ook telkens als ik idioten op de koralen zie staan, terwijl er een enorm bord staat om dat niet te doen! Realiseren ze zich niet, dat dat ze doodt?

Maar goed, het was weer een onvergetelijke ervaring, iets wat we vorig jaar twee keer hebben gedaan en hopelijk lukt het deze week ook er nog eens heen te gaan.

Vanavond hebben we bij Japengo in het Hyatt hotel gegeten. Het eten was er lekker en de restaurant zijn erg gezellig. Ik vind het Hyatt te Amerikaans om in te logeren. Misschien klinkt dat vreemd, maar ze zijn zo duidelijk gericht op Amerikaanse clienten, dat ze niet eens Gouda hebben om een tosti te maken, alleen American cheese. Dat terwijl de andere resorts dat wel hebben en de kinderen daar nu juist dol op zijn. Ik weet het, een kleinigheid, maar net wat een vakantie nog leuker maakt, dat internationale. Verder is het Hyatt een prachtig hotel, vooral het zwembad is erg mooi.

Ik heb alvast een paar foto's in mijn Amerika blog gezet.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home