aruba2004

Tuesday, August 17, 2004

Dag 9: Wrak snorkelen en iguana's

Vanochtend waren we vroeg op, om half acht al, want om half negen zouden we worden opgehaald door een boot van Roberto's om te gaan snorkelen. Keurig op tijd verscheen schipper Nick uit Rotterdam aan de De Palm pier voor ons hotel. Hij nam ons als eerste mee naar het scheepswrak van de Antilla, die in 1940 gezonken is. In die tijd hebben de prachtigste koralen zich erop vastgezet en zijn er letterlijk duizenden vissen te zien. Ik had nog veel langer willen blijven, maar de rest van de familie hield het voor mijn gevoel te snel voor gezien.

Nick gaf ons een beker met rum punch, ook lekker om half tien 's ochtends! Hij vond het wel erg leuk eens Nederlandse (ok, half dan) klanten rond te varen. Hij vertelde geamuseerd te zijn over het verschil tussen de Nederlandse en Amerikaanse dames. Nederlandse vrouwen doen zodra ze op de boot zijn hun bovenstukje van hun bikini uit, terwijl Amerikaanse vrouwen schuchter vragen of het mag. Ik ben hoegenaamd niet geinteresseerd in topless zonnen, dus wat dat betreft had hij pech.

Na de snorkel gingen Rick en ik nog snorkelen vlakbij de hotels. Het is maar een kleine rotspartij daar, maar je ziet er de grote varieteit aan vissen. Vandaag zag ik een stel schorpioen vissen, die dus wel giftig zijn als je ze aanraakt!

Voor de lunch gingen we naar Gilligan's, het strand restaurant van de Radisson. Ze hebben daar heerlijke sate, dus we genoten. Je kunt er ook kokosnootwater zo uit de kokosnoot krijgen! Ik vind dat maar matig smaken, dus heb het een keer geprobeerd en dat was genoeg.

Na het eten hebben we een tijdje gewoon lekker in het zwembad gelegen en gelezen. Terwijl ik daar lag te lezen kwamen er maar liefst 5 groene iguana's naar me toe! Twee ervan lieten zich zelfs aaien en ze vonden de gele bloemen, die ik ze aanbood, heerlijk.

Om een uur of 3 hadden we genoeg van de zon en besloten de zuidoost kant van het eiland beter te gaan bekijken. Hier zagen we prachtig witte zandduinen, veel verschillende soorten cacti en grotten, die naar verluid Indiaanse tekeningen hebben, maar er zat een groot hek voor, dus veel zagen we niet.

Voor het diner gingen we naar El Gaucho, een befaamd Argentijns biefstuk restaurant in Oranjestad. Het was maar goed, dat we reserveringen hadden, want het was beredruk! Ik vond het maar matig allemaal, maar Rick is een biefstuk lover, dus die was in de zevende hemel.

Eenmaal weer terug beproefden we ons geluk nogmaals in het casino. Veel geluk hebben we niet hier, maar dit keer kreeg ik een full house met Let It Ride en won al onze verliezen terug!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home