aruba2004

Wednesday, August 18, 2004

Dag 10:Arashi beach

Vanochtend ben ik er maar weer eens op uit gegaan om de kleurige vissersboten en pelikanen te gaan zien. Ik vind ze een eindeloze inspiratie voor foto's, die gele en rode bootjes dobberend in het turquoise water en de azuurblauwe lucht. Ik ben zo ver als Malmok beach gegaan, wat staan daar een mooie huizen! Waar je alleen van kunt dromen.

Eenmaal terug was de rest van de familie ook wakker en aten we een buffet ontbijt bij Laguna Fish Market, een van de 3 restaurants hier in het Radisson. Het buffet was heerlijk, met gerookte zalm en onze favoriete Goudse kaas. Ook de Arubaanse french toast ging er goed in.

Gisteren had Nick van de snorkelboot ons aangeraden bij Arashi te gaan snorkelen, daar zou een koraalrif liggen. Dus gingen Rick en ik dat maar eens proberen. Maar we vonden het rif niet of er waren vandaag weinig vissen, want spectaculair was het in ieder geval niet. Het kleine rotsenpartijtje vlakbij de hotels biedt meer varieteit aan vissen, ondanks het constante geraas van de motorboten vlakbij.

Weer terug aan ons strand wilde Rick een t-shirt gaan kopen van de Red Sail Sports winkel, want daarbij doen ze telkens hun duiken. Katja en ik keken eens bij de bikini's en vonden er ieder een, die we gewoon moesten hebben! Ik heb een rode en Katja een heel mooie lichtblauwe, die heel mooi bij haar ogen past.

Na een late lunch van kipsate besloten Kai en ik te gaan kayakken. Wat er nu precies gebeurde weet ik niet, maar de kayak sloeg om en een van de riemen kwam met een klap op mijn neus terecht. Dat bloedde als een rund, dus zag er heel ernstig uit. Gelukkig leek de schade mee te vallen toen het eenmaal uitgebloed was, maar Kai had de schrik te pakken en wilde niet meer de zee op. Dus hebben Rick en ik een andere, meer stabiele, kayak gevraagd en zijn samen gegaan.

Daarna hebben Rick, Katja en Kai een ritje op een van de grote ronde banden, waar je met zijn drieen in kan, en die met enorme vaart over het water wordt getrokken, gedaan. Volgens Rick had hij moeite erin te blijven, maar goed, dat we het niet met Saskia hebben geprobeerd!

Toen we voor onze borrel nog even in de zee dobberden, zag ik iets onder me wegschieten, dat verdacht veel op een grote rog leek. Rick is gauw de snorkels gaan halen, terwijl ik het dier in de gaten hield. En inderdaad, met snorkels op zagen we een prachtige rog onder ons zwemmen! Ook vond Rick nog een heel mooi gekleurde zeester. Zelfs aan het strand komen die beesten dus!

Voor het eten hebben we nog even de zonsondergang bekeken van Piet's Bar. Daar zijn we nu goed bekend en ze weten al, dat we standaard een portie frites met pindasaus willen.

We hadden reserveringen bij het Papiamento restaurant voor het diner. Dit is een heel leuk authentiek restaurant met lekker eten. We zaten er rond het zwembad en zowel de bediening (die vorig jaar heel langzaam was) als het eten was prima. Rick en ik bestelden vooraf het gerecht "Keshi Yena" een lekkere mix van vlees, groentes en Goudse kaas, die typisch Arubaans is.

In het casino speelden we om de avond af te sluiten nog even wat Blackjack. We zijn ongeveer gelijk uit op het moment. Met $5 minimum inzet duurt het geld ook wat langer, dan de $15 minima in bijvoorbeeld Atlantic City!


0 Comments:

Post a Comment

<< Home