aruba2004

Friday, August 20, 2004

Dag 12:Snorkel, snorkel en nog eens snorkel!

Op deze laatste volle dag in Aruba hebben we (Kai en ik) een laatste wandeling langs het strand gemaakt. Dit keer de Oranjestad kant op. Kai en ik liepen naar het Amsterdam Manor Resort aan Eagle Beach. Het was een interessante wandeling, want op weg langs de kust is er geen strand, maar geerodeerde koraal steen. Er waren overal diepe gaten in de rotsen en de zee kwam soms met een spuit eruit omhoog. Fascinerend vooral voor Kai, maar je moest wel uitkijken waar je liep, zodat je niet in zo'n gat stapte.

Na het ontbijt op de kamer zijn we gaan snorkelen bij het kleine rotspartijtje tegenover het Wyndham hotel. Het is onvoorstelbaar hoeveel verschillende zeedieren daar leven! Vandaag was het helemaal spectaculair, want behalve de familie French Angelfishes, die er altijd rondhangt, zagen we ook een octopus, een mureen en waarempel voor het eerst in Aruba een schildpad! Hij zwom zomaar opeens onder ons, wat een pracht ervaring!

We vonden het toch weer makkelijk om bij Gilligan's te lunchen. Op die manier konden we gewoon in zwempak blijven. Vorig jaar gingen we meer naar andere restaurants ook voor de lunch, maar dit jaar wilden de kinderen ook zoveel in het zwembad spelen. Dat had wel tot gevolg, dat Saskia te veel verbrandde in haar gezichtje. Daar moet ik een oplossing voor vinden, want het is heel slecht, dat tot blaartjes toe verbranden en haar huidje is zo wit en dun. Ze is echter heel eigenwijs en protesteert heftig tegen het dragen van een hoedje of de zink, die witte strepen op je neus en wangen nalaat.

De kinderen hebben de hele middag verder in het zwembad gespeeld met een stel heel mooie turquoise hagedissen. Die waren in het water gevallen en konden er zelf niet uitkomen, dus redden Katja en Kai ze. Daarna hebben de hagedissen heerlijk op hun hoofd liggen zonnen. Prachtig vonden de kinderen het natuurlijk.

Rick en ik zijn intussen nog even gaan snorkelen bij Malmok Beach. Daar hadden we ook geen spijt van! Wederom een grote varieteit aan vissen en nog een octopus en twee murenen waren onze beloning. Gek, ik heb vorig jaar geen mureen gezien en dit jaar een heel stel.

Na een zonsondergang drankje bij Piet's Bar hebben we ons keurig aangekleed en zijn onze 16e huwelijksverjaardag gaan vieren bij Le Dome, een heerlijk Belgisch-Frans restaurant. Dit zou nog wel eens een traditie kunnen worden! Toen de Nederlandse manager door had, dat wij ook Nederlands spraken en net als hij een gemengd huwelijk hadden (hij is met een Arubaanse getrouwd) kwam hij gezellig bij ons kletsen.

Voor het naar bed gaan hebben we nog even in het casino gespeeld, waar we een heel leuke Blackjack dealer kregen. Dat maakt het spel zoveel leuker, als er een beetje animo aan de tafel is. Met Amerikanen is dat nooit zo'n probleem, maar sommigen van de Arubaanse dealers zijn nogal nors.

Kortom het was een fantastische huwelijksdag!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home